Litlestøl02jpg.jpg
 

Marmelader, pesto og
… nå også Litlestøl Akevitt.

Kalenderen er til for å finne anledninger til å kose seg.

 
 

RAMSLØKPESTO


Eva plukker selv ramsløk til pestoen på Hindal Gård utenfor Stavanger. Den lages på ramsløkpuré, cashewnøtter, parmesan og en god olje som binder det hele sammen. Utolig god til pizza og pasta, men også til fisk- og kjøttretter. Ramsløkpestoen ble kåret til Finalist i Det Norske Måltid i 2021.

LES MER

MANGO MED CHILI


Fin og rund smak av mango med ettersmak av chili. Passer til alle typer ost, til asiatiske retter og ikke minst til taco.


 

HYLLEBLOMSTGELE


En hyllest til sommeren! Perfekt til alle typer ost og dessuten veldig god til is og andre desserter.

 


 

CHILIMARMELADE


Chilimarmeladen er signaturmarmeladen til Litlestøl. Den gikk til delfinale i Det Norske Måltid både i 2019, 2020 og 2021.

LES MER

 

CHILIMARMELADE TIPS


Perfekt til alle typer ost, smakfull tilsetning til sauser som til kylling, kalkun, svin og gjerne ørret og laks. Ypperlig på pizza og gjerne til sjokoladekake, sjokoladefodant eller pavlova med is.

LES MER

GULROTMARMELADE


Spesielt god til røykelaks og spekemat, ost og gjerne havregrøt om morgenen. Ta med gulrotmarmeladen på tur og kombiner den med speltlompe med Snøfrisk, røykelaks og litt ruccola. Gulrotmarmeladen gikk videre til Det Norske Måltid i 2016.

 


JULEMARMELADE


Julemarmeladen kokes på eplejuice, appelsin og julekrydder som stjerneanis, nellik, kardemomme og kanel. Denne er perfekt til julefrokosten og passer til alle typer ost. Deilig med blåskimmelost eller rødkittost og julebrød med skikkelig god geitost. Må prøves!

GULROTMARMELADE


Spesielt god til røykelaks og spekemat, ost og gjerne havregrøt om morgenen. Ta med gulrotmarmeladen på tur og kombiner den med speltlompe med Snøfrisk, røykelaks og litt ruccola. Gulrotmarmeladen gikk videre til Det Norske Måltid i 2016.

LITLESTØL JULEPAKKE


Tre glass med marmelade eller pesto, pakket i et Litlestøl-klede, med kort og bjørkekvist. En nydelig gave.


PÆREMARMELADE MED LIME OG KORIANDER


Fantastisk tilbehør til blåskimmelost, bruk den gjerne også som tilbehør til en burger sammen med blåskimmelost eller lag em salat av bakte rødbeter, blåskimmelost og pæremarmelade. Supert tilbehør også til kylling, fisk og gjerne surdeigsbrød.

JORDBÆRMARMELADE MED HINT AV LAKRIS


En av Evas favoritter. Supergod til velmodnet brie eller den vanvittig gode franske osten Brilliant Savarin.

 

TEMARMELADE


Edio quam laceat. Invendem natesequae voloreriatas quis ex exceatem nobit, sit que veliquuntem de per.

MANGOMARMELADE MED CHILI


Edio quam laceat. Invendem natesequae voloreriatas quis ex exceatem nobit, sit que.


APPELSINMARMELADE


Ren og fyldig uten bitter smak. Det hvite skallet er skrellet bort og marmeladen smaker appelsin. Herlig på en skive toast eller kanhende scones.

AKEVITT FRA SIRDAL


Akevitt bygget på lokale tradisjoner og livslange vennskap.

LES MER