IMG_4943_II.jpg
 

I mer enn 60 vintre og somre har Litlestøl vært hjerterommet på fjellet for min familie og nære venner.  

Jeg husker ikke nøyaktig hvilket årstall jeg etablerte enkeltmannsforetak Litlestøl, men jeg tror det var i 2005. Etableringen hadde sammenheng med at GP Tjørhom tok imot mine hjemmestrikkete tovete votter, ragger og luer … og mine marmelader med naturfarget linstoff som lokk og med rød og hvit snor. Den aller første marmeladen var skogsbær med chili. Dette var den spede begynnelsen. Jeg syntes det var i overkant spennende og turde knapt sette min fot i utsalget, men min gode venn Karen gikk jevnlig innom GP og ringte meg og fortalte at nå var enda et glass forsvunnet fra hyllen. Lykkelig var jeg der jeg satt trygg på Litlestøl, langt fra allfarvei; tenk at varene ble solgt!

Allerede i 2007 var jeg med på Sirdalsdagene. Jeg hadde min bod i det gamle fjoset på Kvæven Bygdetun og det var som å komme inn i en oase. Sortimentet mitt var bredt den gang; heklede små sopper, tovete votter og heklede pannebånd. Hjemmesydde lykter med logo på og attpåtil begynte jeg å lage trefjøler der jeg brant inn logoen til Litlestøl. Nye marmelader ble lansert; jeg tror det var sitrusmarmelade og den første utgaven av chilimarmelade. Jeg deltok også på julemarkeder rundt omkring i Stavangerregionen og husker godt at ingen ville smake på chilimarmeladen. Men når de omsider våget … ! Jeg ønsket at jeg hadde hatt et go-pro kamera i pannen. Chilimarmeladen var en hit fra første treskjei.

I 2008 hadde vi partytelt på Sirdalsdagene – en beskjeden suksess fordi det regnet og blåste noe helt vilt. Men salget var godt og jeg hadde avansert til innkjøp av saueskinn fra Granberg i Ølen. Strikk og hekling var fremdeles en del av Litlestøl produktserien.

I 2009 ble det bygging på Litlestøl. Inntektene fra all strikkingen og marmeladekokingen de foregående årene gikk til innkjøp av materialer for badstuhuset jeg hadde drømt om.

Det var i 2017 at jeg fant ut at jeg måtte ta grep – enten kutte ut all marmeladekokingen eller satse på den lille bedriften. Jeg hadde et lite grunnlag – Gutta på haugen i Oslo, Colonialen i Bergen, flere småbutikker og Helgø Meny. Min bror oppmuntret meg og 1. august 2017 ble aksjeselskapet registrert. Nå var det slutt på å  koke hjemme; Et søtt lite kjøkken ble etablert i underetasjen i Lervigsveien 32. Der var jeg i 1,5 år og etablerte meg senere på Åsen hvor jeg har vært siden.

I 2021 ble det produsert 24.000 glass og i 2022 antar jeg at det vil komme opp mot 29.000 glass. Og ikke minst – et nytt produkt lanseres 16. september. Litlestøl Akevitt fra Sirdal, i samarbeid med min gode barndomsvenn og Litlestøl-nabo Per Jan og Det Norske Brenneri.

MARMELADEMAKER

 
 

 

 

white_.jpg